Assosioitunut vai dissosioitunut

25.10.2020
Mietitäänpä vähän...

Olet assosioitunut tai dissosioitunut tilanteessa, jonka koet.

Kun olet assosioitunut, niin olet sisällä kokemuksessa ja näet tapahtuman omin silmin. Tunnet kokemuksen fyysisesti, olet nykyhetkessä. Sinusta voi jopa tuntua, että tunteet valtaavat sinut. Koet pelkoa tai onnea. Voit nauttia, mutta voit myös kärsiä. Voit lamaantua, jos tilanne on vahvasti negatiivinen.

Kun olet dissosioitunut tilantessa, jonka koet, katselet sitä ikäänkuin ulkopuoleltasi, katselet itseäsi välimatkan päästä. Olet kokemuksen ulkopuolella, etkä koe tunteita, joita tuo kokemus tuottaa. Kehosikin on vetääntynyt pois tilanteesta. Olet etäinen ja poissaolevan tuntuinen. Voit toimia, vaikka tilanne olisikin negatiivinen tai hankala, jopa katastrofinen.

Assosioitumisen ja dissosioitumisen taidot kannattaa oppia. Voit hyvin kulkea tilasta toiseen ja harjoitella sitä vaikka mielikuvien avulla. Muistele jotain mennyttä ihanaa hetkeä ja opettele assosioitumaan siihen. Mene siihen tunnetilaan ihan fyysisesti, hymyile, tunne sen lämpö. Muistele myös jotain ei niin miellyttävää hetkeä ja assosioidu siihenkin. Astu sen jälkeen ikään kuin ulos tuosta muistikuvasta ja katsele sitä ulkopuolisena.

Toisinaan ihmiset ovat juuttuneet jompaan kumpaan rakenteeseen, varsinkin dissosioitumiseen, jos henkilöhistoriassa on paljon kärsimystä. Assosioituminen ja dissosioituminen ovat yhtä tärkeitä. Molemmista on hyötyä ja molempia tarvitaan. Kyse on siitä, mitä haluat tehdä. Varsinkin tässä ajassa.

Media tuottaa meille kauhukuvia, joihin voi herkästi assosioitua ja kärsiä. Nyt on tärkeää osata dissosioitua altistuneiden ja kuolleiden luvuista ja kauhukuvista. Dissosioituneessa tilassa on helpompaa katsoa asioita suhteellisuuden tajuisesti.

NLP:ssä väitetään, että immuunijärjestelmämme salakuuntelee sisäistä puhettamme. Kasvomaski voi suojata paljon ja tuottaa turvallisuuden tunteen, mutta on hyvä myös tarkkailla sisäistä puhetta ja miettiä, miten parhaiten voi suojella itseään siltä.Kuvan lähde: Charles M. SchulzKuinkas kävikään..

Otsikkosi Menee Tähän

Kirjoita alaotsikko tähän

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla.

here