Merkitysten antoa

09.06.2020

Meillä on vapaa tahto - sanotaan. Mihin sitä on tarkoitus käyttää?

Luin aikoinaan tiiliskiven kokoisen kirjan nimeltä Ihmeiden oppikurssi. Kirjan puitteissa järjestetään ympäri maailmaa lukupiirejä. Itsekin sellaiseen osallistuin vuosia ja lopulta vedin toista Tampereella toimineista lukupiireistä. Siitä tosin on jo monta vuotta. Mutta yksi asia, mitä IOK opettaa loistavasti, on merkitysten anto.

Kun ymmärtää sen, että tässä elämässä kaikella on vain se merkitys, jonka minä itse olen sille antanut, niin elämä saa uudenlaisen sävyn. Kukaan muu ei voi antaa merkityksiä meille meidän elämässämme, moni tosin yrittää, mutta itse annamme merkitykset kaikelle.

IOK: n yksi voimallisimmista harjoituksista on merkitysten vapauttaminen. Olen teettänyt sitä harjoitusta monilla kursseillani ja aina se vähän hämmentää osallistujia. Kun pyydän heitä kulkemaan koulutustilassa ja satunnaisesti koskettamaan jotakin vaikkapa pöytää, tuolia, kirjaa, konetta, taulua jne. ja hiljaa mielessään toistamaan: tällä pöydällä ei ole mitään merkitystä, tuolla tuolilla ei ole mitään merkitystä, tällä kirjalla ei ole mitään merkitystä, jne. Kaikki menettelee vielä kunnes pyydän heitä tekemään ikkunasta avautuvalle maisemalle tai jollekin heidän omalle tavaralleen samoin. Vastustus syntyy välittömästi. Kyllä tällä on minulle merkitystä...

Vähitellen, kun oivaltaa sen, että merkityksen voi antaa ja myös ottaa pois, sekä jälleen palauttaa tai antaa aivan uuden merkityksen, niin vapaa tahto aukeaa ja ymmärrys siitä, että merkitysten anto on omissa käsissäni, syntyy.

Voimme muuntaa merkityksiä menneille tapahtumille, hylätyksi tulemisillemme tai muunlaisille traumoillemme. Meillä on vapaa tahto muuttaa elämäämme merkitysten annolla. Vanhat tarinat, joita kannamme mukanamme ja toistamme kannattaa tutkia ja miettiä voisiko niille antaa uuden merkityksen.

Yksi loistava esimerkki tämän harjoituksen hyväksi käytöstä on eräältä kurssilaiseltani. Hän oli tehnyt kursseillani tätä harjoitusta aiemminkin ja oli taas mukana kurssilla, jossa sitä teetin. Hän kysyi saisiko kertoa esimerkin. Sanoin, että totta kai! Hän kertoi olleensa olkapääleikkauksessa ja siellä tehneensä tätä harjoitusta. Hän oli koskettanut olkapäätään ja sanonut: tämä kipu ei merkitse mitään (useita kertoja päivittäin). Hänen olkapäänsä oli parantunut ennätysvauhtia, sekä lääkärit että kaikki muutkin olivat hämmästelleet asiaa.

Usein me vahvistamme kipua sillä, että annamme sille ylisuuren merkityksen, kipu saa huomiota ja vahvistuu saamastaan energiasta. Meeri teki toisin, hän poisti kivulta merkityksen ja kipu hellitti. Kannattaa kokeilla!

Jos joku myöhästyy tapaamisestanne, voit kenties ärsyyntyä, mitä jos antaisitkin tällä kertaa myöhästymiselle jonkin muun merkityksen tai mille tahansa asialle arjessa, joka harmittaa. Itse teen sitä juuri nyt mielessäni, sillä odotuksiini ei vastattu. Odotin nimittäin, että tänään on aamusta alkaen aurinkoinen hellepäivä ja lähdemme mattopyykille.  Menemme siis vasta iltapäivällä ja ennen sitä ehdimme käymään tallilla, siellä on mukavampaa, kun ei ole niin helle.

Vielä yksi esimerkki. Jos olet muuttamassa ja sinun on luovuttava monista tavaroista. Sen vaikeampaa se on, mitä tärkeämmän merkityksen olet kaikille tavaroillesi antanut. Kun tietoisena antaa niille uuden merkityksen, niin luopuminenkin on helpompaa!
Kuinkas kävikään..

Otsikkosi Menee Tähän

Kirjoita alaotsikko tähän

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla.

here