Maailman pysäyttäminen

08.07.2020

Käytän koulutuksissani tapaa, jolla kuvaan sitä kuinka uskomuksemme syntyvät, näin: Piirrän fläppitaululle isän ja äidin tikku-ukkoina ja heidän väliinsä pienen lapsen. Kerron, mitä tapahtuu, kun tuo pieni lapsi saa jalat alleen. Hän lähtee tutkimaan maailmaa. Hän kyselee: mikä tämä on? miksi istut noin? saanko ottaa tämän? ... loputtomia kysymyksiä pieni ihminen täynnä ja vanhemmat vastaavat. Äiti vastaa ja hänen vastauksensa on hänen henkilöhistoriansa mukainen tulkinta asiasta, jota pieni kysyy. Isä vastaa ja hänen vastauksensa on hänen henkilöhistoriansa mukainen tulkinta. Mummu vastaa, isoisä vastaa, sisko vastaa, veli vastaa, tarhan täti vastaa, opettaja vastaa, ystävät vastaavat jne. jne.

Kukaan kuitenkaan ei kerro pikku kyselijälle totuutta, vaan vain heidän tulkintansa maailmasta ja todellisuudesta. Vähitellen tuo pieni kyselijä muodostaa oman todellisuutensa saamiensa vastausten ja toki saamiensa kokemusten perusteella. Näin ympäristömme luo meidät ja uskomuksemme.

Aloitin juuri uudelleen lukemaan kirjaa, joka itse asiassa taisi olla ensimmäinen lukemani kirja, joka johti henkiselle polulleni. Se on Carlos Castanedan Matka Ixlantiin, Don Juanin opit, vuodelta 1974. Don Juan kertoo, että jokainen, joka joutuu tekemisiin lapsen kanssa, on opettaja, joka kaiken aikaa kuvaa hänelle maailmaa, kunnes viimein tulee hetki, jolloin lapsi sitten näkee maailman sellaisena kuin se on hänelle kuvattu. Tuosta tuhoisasta hetkestä meillä don Juanin mukaan ei ole minkäänlaista muistikuvaa, koska kellään ei ole, eikä ole voinut olla edellytyksiä verrata sitä mihinkään muuhun.

Uskomme tuohon tulkittuun todellisuuteen ja egomme on siihen niin tottunut, ettei muusta tiedä. En tiedä, mutta voisin kuvitella, että henkinen herääminen alkaa tuon meille kuvatun maailman kyseenalaistamisesta. Don Juan puhuu "maailman pysäyttämisestä". Ah, siihen aion nyt syventyä tuon upean kirjan saattelemana.

Nyt hiljaisena koronakesänä, kun on aikaa, niin työstän kurssejani verkko-kursseiksi ja seuraavana varmasti on Päivitä uskomuksesi - kurssi. Siihen varmasti on tulossa myös oppeja don Juanilta!

Kuvan lähde: Pixapay /Paul_Henri
Kuinkas kävikään..

Otsikkosi Menee Tähän

Kirjoita alaotsikko tähän

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla.

here