Mielen siivousta

23.05.2020


Asiantuntijat väittävät, että ajattelemme keskimäärin 65000 ajatusta päivässä, jos nyt oikein  muistan. Oli niin tai näin, niin paljon joka tapauksessa! Luin Lee Jampolskyn kirjaa, jossa hän käytti mainiota metafooraa. 


Hän pyysi kuvittelemaan, että et tyhjentäisi keittiösi roskista kahteen viikkoon. Siellä muhisivat kaikki ruokajätteesi ja haju alkaisi olla aikamoinen. Hän vertasi haisevia roskia negatiivisiin ajatuksiin, joita mielessämme pyöritämme.

Kuvittele, että illalla nukkumaan mennessä levittäisit roskiksesi sängyllesi ja yrittäisit nukkua siinä, näin hän pyysi ja sanoi, että jollemme puhdista mieltämme ikävistä ajatuksista, niin tuo vertauskuva on totta meille joka ilta.

Meidän mielemme rakenteet ovat ikiaikaista perimää luolamiesajoilta, jolloin meidän pitikin olla jatkuvasti varuillamme ja pelätä. Mielemme erehtyy ajassa ja luulee, että kaikkea täytyy vartioida edelleenkin. Kun annamme ajatusten virrata soljuen jäämättä kiinni niihin, jotka ovat negatiivisia, niin saamme nukkua puhtaiden lakanoiden välissä.

Mieli toimii niin, että sen on ensin ajateltava sitä, mitä se ei saa ajatella, jotta se voi olla ajattelematta sitä, mitä se ei saa ajatella: "älä ajattele hillomunkkia". Niinpä - mieli rakentaa kuvan herkullisesta hillomunkista ennen kuin ehdit sanoa kissaa töpöhännäksi.

Mielenhallinnassa on pitkälti kyse siitä, mihin kiinnitämme huomiomme. Mille ajatukselle annamme energiamme. Ystäväni sanoi minulle kerran, että Vuokko hyvä, muista että rekat eivät lopu ohittamalla, eikä ongelmat ratkomalla. Sama toimii ajatusten kanssa, ajatuksia tulee ja ajatuksia menee - onneksi.

Mutta voimme kyllä opettaa aivojamme ja samalla mieltämme keskittymään myönteisiin ajatuksiin. Vähitellen mielemme roskat vähenevät, kun emme anna niile energiaa keskittymällä niihin.


Kuinkas kävikään..

Otsikkosi Menee Tähän

Kirjoita alaotsikko tähän

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla.

here