Sarjaunia

30.04.2020

Olen kuullut, että toistuvia unia kutsutaan sarjauniksi. Itse näen jatkuvasti unia, joissa pakkaan epätoivoisesti tavaroita ja pelkään myöhästyväni jostakin junasta, lennolta, lähdöstä jonnekin.

Toinen sarjaunistani sijoittuu aina jonkinlaiseen teatteriin. Siinä unessani ongelmaksi muodostuu se, että en muista vuorosanojani näytelmässä, jossa minun pitäisi esiintyä. Kerran minut vain työnnettiin lavalle, vaikka kuinka yritin ohjaajalle selittää, että olen hukannut käsikirjoitukseni. Hän sanoi, että et sinä sitä tarvi, sinulle kuiskataan kaikki, mitä sinun pitää sanoa, korvanappien kautta.

Viimeisin tällainen uni oli seuraavanlainen:

Olin lupautunut lausumaan runoja jollekin yleisölle, joka on jo paikalla. Oma osuuteni piti alkaa viideltä. Vähän ennen viittä huolettomana kyselin järjestäjältä, että mitä minun odotettiin puhuvan tai lausuvan. Hän sanoi kiivaasti, että sehän on julkaistu jo tässä lehdessä. Ensin panikoin ja otin lehden käteeni. Sitten kummallisella tavalla rentouduin ja yhä huolettomammin sanoin, että ei hätää lausun ensin yhden runon Eeva-Liisa Mannerin kirjasta Tämä matka. Sen osaan vaikka unissani. Ja luen sitten otteita tästä lehdestä.

Joku sanoi minulle, että kello on jo vartin yli viisi, johon minä taas huolettomasti totesin, että no hyvä, sitten ei tarvitse puhua niin paljon. Todella kummallinen uni, tämäkin samoin kuin kaikki muutkin sarjauneni ovat painajaismaisia. Onneksi heräsin.

En voi muuta ajatella kuin, että unet viisaudessaan yrittävät kertoa minulle, että jotain itselleni tärkeää (niin kuin kaikki muutkin) olen tullut tänne tekemään ja oppimaankin kenties, ja että aika alkaa loppua, olisi jo viimeinen hetki tarttua tehtävään.


Kuinkas kävikään..

Otsikkosi Menee Tähän

Kirjoita alaotsikko tähän

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla.

here